Deze reis is volgeboekt, informeer naar de mogelijkheden in 2022.

China cultuur & Keramiek workshops

Jingdezhen – Sanbao | Oktober 2019

Jan Kamphuis organiseert een 15 daagse reis naar China. In 2017 en 2018 is hij drie keer in Jingdezhen en Sanbao geweest. Inmiddels zijn er contacten gelegd en daaruit is deze reis voort gekomen. Jingdezhen en Sanbao is het oude keramiek gebied van China en heeft zich nu opnieuw ontwikkeld tot –vermoedelijk- de wereldhoofdstad van de keramiek.

Een mooie balans tussen; aan het werk en op pad.

Is deze reis alleen bedoeld voor keramisten die ervaring hebben of keramiek geïnteresseerden?

Het antwoord is nee, je hebt geen ervaring nodig met keramiek of moet uitsluitend in keramiek geïnteresseerd te zijn. Het is natuurlijk wel zo dat dit gebied het bolwerk is van de keramiek. Duizenden studio’s, galerieën en ook kleine ateliers en fabrieken. Het is een mooie kans om een authentiek gebied van China te verkennen. Keramiek is de aanleiding en het gesprek komt op gang. Maar natuurlijk is het een prachtige kans om verschillende technieken van keramiek uit te proberen, lekker aan de slag ook zonder ervaring.

Er is gelegenheid om eigen initiatieven te ontplooien.

Jan Kamphuis heeft de reis samengesteld in samenspraak met Joe uit Sanbao zodat u veel facetten van dit gebied zult ontdekken. Jan is de reisleider. Joe is de organisator van de keramiek workshops en de meeste uitstapjes. Jan Kamphuis is keramist en geen kunsthistoricus maar heeft een redelijke kijk op China, keramiek, kunst en cultuur.

De reis wordt op een toeristenklasse niveau geboekt waarbij er gekeken wordt naar voordelige vliegtickets. Een rechtstreekse vlucht heeft de voorkeur maar er kunnen ook tussenstops gepland worden. Een redelijke reistijd en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen zijn de uitgangspunten.

Bij definitief boeken van de reis zal uw vliegticket gelijk betaald moeten worden. Daardoor zal bij boeking de helft van de reis aanbetaald moeten worden. Het overige uiterlijk drie weken voor vertrek.

Als de reis definitief door gaat komt er eventueel een kennismakingsavond met het reisgezelschap. De reis zal die avond verder toegelicht worden en wensen kunnen kenbaar gemaakt worden. Ook maak ik een brochure met details om je van te voren te oriënteren.

Minimum aantal deelnemers: 8 maximaal: 15/20

Prijsindicatie: €2150,00*

Toeslag 1 persoonskamer op aanvraag.

*Indien de Chinese Yuan ¥ fluctueert dan zijn accommodaties en andere in China te betalen zaken zijn aan prijsverandering onderhevig. Als de Yuan meer dan 3% stijgt ten opzicht van april 2019 en de aanvang van de reis zal deze verhoging van de in China te betalen bedragen doorberekend worden. Hetgeen zou kunnen resulteren in een verhoging naar ratio van de stijging van de Yuan.

Inbegrepen: Vliegtickets, transfer luchthaven, treinreis Shanghai – Jingdezhen, overnachtingen in Shanghai 2 pers. kamer.

Tijdens het verblijf in Sanbao zie het schema: accommodatie (2 pers. kamers), alle maaltijden, lesmaterialen, gebruik van het atelier, er worden verscheidene docenten ingehuurd voor specifieke technieken en alle entree van musea en vervoer

Niet inbegrepen: Uw reis naar Schiphol heen en terug, reis en annuleringsverzekering, visum, eventuele vaccinaties, zakgeld, entreegelden, fietsverhuur etc.

Tijdens het verblijf in Shanghai (één of twee dagen) is diner, eventuele ov kaartjes en entreegelden e.d. niet inbegrepen en is afhankelijk van uw keuze.

Verlenging is een optie.

  1. E-visum / Group Visa (max. 21 dagen verblijf).

Regulier toeristenvisum (max. 30 dagen verblijf)er worden visa verstrekt voor max. een maand.

Deze reis zal bij voldoende deelname doorgang vinden. Geef u op via door een mail te sturen naar: info@jankamphuis.nl u ontvangt dan een inschrijfformulier welke na invulling en ondertekening bindend is.

Voor vragen of suggesties mail/app gerust.

Jan Kamphuis Keramische vormgeving                                

Thorbeckegracht 26                       

8011 VM Zwolle                               

info@jankamphuis.nl | www.jankamphuis.nl