Cultuur, Kunst en Keramiek in Japan.         15 daagse reis   |    Vertrek april 2021 

Jan Kamphuis initieert een 15 daagse cultuurreis naar Japan. In het verleden heeft hij drie maanden in Japan gewerkt, gewoond en gereisd. Deze 3 maanden heeft hij in Tokoname doorgebracht in het kader van het winnen van de INAX Design-prize. Tokoname is een van oude keramiekcentra van Japan. De reis is een goed evenwicht tussen Kunst, Cultuur en Keramiek in Japan. En er is voldoende gelegenheid om eigen initiatieven te ontplooien.

Japan is geen land wat u moet bezoeken voor een strandvakantie. Japan is een land wat u moet beleven. Deze reis gaat voornamelijk per openbaar vervoer, dicht op het dagelijks leven. Dus niet in een ‘eigen’ touringcar door het land trekken en uitstappen bij de bezienswaardigheden. Jan Kamphuis heeft de reis samengesteld zodat u veel facetten van Japan zult ontdekken. Jan zal de reisleider in Japan zijn. Hij is geen kunsthistoricus maar heeft een redelijke kijk op Japan, kunst en cultuur.

Er is een nieuw programma samengesteld. Globaal zijn nu meer accommodaties met ontbijt en diner opgenomen. Ook zijn er andere accommodaties opgenomen zoals het Awaji hotel gebouwd door Tadao Ando en in het bijbehorende immense park met werken van Ando o.a. de Watertempel. Maar ook Naoshima: Benesse House Museum architect Tadao Ando, incl. beeldentuin. Overnachting in het Benesse Hous Museum is bij deze reis een optie.

Hoe wordt deze reis georganiseerd en waarom met Jan Kamphuis reizen?

Wat maakt deze reis anders. Jan Kamphuis organiseert al lange tijd cultuurreizen voor Quintus Kunsteducatie in Kampen. Deze reizen hebben een mix van cultuur, kunst in de brede zin en in een goede balans. Complete dagen waar het accent steeds anders wordt gelegd. Een combinatie van bijvoorbeeld musea, en erfgoed. Aandacht voor architectuur modern en klassiek. Maar ook voor alledaagse zaken zoals winkelen uw eigen wensen of een kroeg in.

De reis vindt plaats in de meeste gunstige periode van het jaar, een redelijke temperatuur, niet in het regenseizoen en niet de bijna ondragelijk hitte van de zomer. Echter eind april begin mei is er de Golden Week. Een zeer drukke periode. Veel Japanners zijn dan vrij en gaan op reis.

Jan Kamphuis brengt de belangrijkste boekingen onder bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR.

De reis wordt op een toeristenkassen niveau geboekt waarbij gekeken wordt naar voordelige vliegtickets. Een redelijke reistijd en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen [KLM ed.] zijn de uitgangspunten.

Vliegticket en het overige vervoer zijn de grootste kosten van deze reis. Bij definitief boeken van de reis zal uw vliegticket gelijk betaald moeten worden. Daardoor zal bij boeking de helft van de reis, exclusief de al dan niet af te sluiten annuleringsverzekering aanbetaald moeten worden.

Minimum aantal deelnemers: 7 maximaal: 12

Als de reis definitief door gaat komt er eventueel een kennismakingsavond met het reisgezelschap. De reis zal die avond verder toegelicht worden, en wensen kunnen kenbaar gemaakt worden. Een brochure met details om je van te voren te oriënteren.

Prijsindicatie: €2850,00*

toeslag 1 persoonskamer op aanvraag.

Wel inbegrepen: Vliegtickets, transfer luchthaven, OV tussen de steden in Japan. Overnachting: Xx ontbijt Xx diner.

Niet inbegrepen: Reis en annuleringsverzekering, ontbijt en diner uitgezonderd: 8x ontbijt 5x zie schema, zakgeld, entreegelden, fietsverhuur, metrotickets, buskaartjes, verzenden van bagage e.d.

Er kan dan binnen de mogelijkheden ook rekening gehouden worden met uw persoonlijke wensen. Verlenging is een optie. De Japanse *Yen ¥ fluctueert, accommodaties en andere in Japan te betalen zaken zijn aan prijsverandering onderhevig. Indien de Yen sterk stijgt zullen de in Japan te betalen bedragen doorbereken worden. Hetgeen zou kunnen resulteren in een verhoging naar ratio van de stijging van de Yen.

Deze reis zal bij voldoende deelname doorgang vinden. Geef u op via door een mail te sturen naar: info@jankamphuis.nl u ontvangt dan een inschrijfformulier welke na invulling en ondertekening bindend is. Ook voor vragen of suggesties mail gerust.